Sunday, March 22, 2009

-Tag2-

Assalamualaikum warahmatullah, tag seterusnya diterima dari Ukhti Atirah junior saya dari Casablanca, sebelum itu, kepada para pengunjung budiman yang dirahmati Allah, saya harap anda semua dapat tinggalkan link atau email. Kerana saya ingin khaskan soutbox itu untuk pengunjung-pengunjung sekalian.(macamlah ramai yang mengunjung blog saya ini:P) Sebarang maklum balas akan saya berikan di link yang diberi.inshaAllah

FOUR NAME THAT FRIENDS CALL YOU:
1.Nur
2.Ha
3.ni
4.sah
(betul ke macam ni:P)


FOUR MOST IMPORTANTS DATES IN YOUR LIFE:
1.Tarikh tamat pengajian dan pulang ke Malaysia.InshaAllah,aminn.tak sabarnya~
2.21 Oktober 2008,Alhamdulillah.
3.Hari Lahir saya
4.Hari lahir ahli keluarga, heyksmh dan rakan2(maaf kepada yang saya terlepas, saya lemah mengingati nama dan nombor2 ni~)

FOUR THINGS YOU HAVE DONE IN THE LAST 30 MINITS
1.Solat Maghrib
2.Makan malam
3.Solat Isyak
4.Muhasabah diri mengenangkan diri yang sering alpa dan leka~

FOUR WAYS TO BE HAPPY
1.Ingat Allah selalu,La tahzan,innallah maa'na
2.
Bersama keluarga,heyksmh
3.
Senyum selalu
4.Berukhwah dan beramah mesra dengan rakan-rakan
(memasak dn mengemas juga membuatkan saya amat bahagia=P)

FOUR PEOPLE YOU MOST MISS FROM YOUR PAST:
1.Rakan-rakan tadika(Tadika Kemas,Jenjarom),sek rendah(Sekolah Kebangsaan Jenjarom),sk men(SAMTTAR), dan guru-guru .
2.Makcik-makcik, nenek-nenek, atuk-atuk jemaah haji 2005(tkde org muda, jd geng dengan makcik-makcik dn pakcik-pakcik sahajalah:P)

3.Rakan dan guru-guru PLKN, terutama company DELTA kump 1 sesi 3 ,kem Setia Ikhlas,Semenyih. Amat merindui kalian.(mei ling, saya akan pegang janji dan harapan awak untuk melihat saya menjadi ustazah.InshaAllah)

siapa yang dapat tawaran tu, pergilah ya, ,bermain, berhibur dan berukhwah sambil berdakwah di sana.=)

Best sangat-sangat, nak pergi lagi boleh?:P

4.Rakan-rakan Kursus bahasa arab di PKG 2006. Bertemu berpisah kerana Allah.

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE
1.Syurga Mu Ya Allah
2.Kemanisan iman dan ibadah
2.Sahabat sejati
3.Teddy bear yang besar:P(ustazah2..aih~)

FOUR OF YOUR FAVOURITE HOBBIES
1.Memasak.(sampai housemate naik risau:P)
2.Melayari Internet dan menonton cerita-cerita karton.
3.Mendengar nasyid
3.Mengemas

FOUR PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION
1.Makkah dan Madinah untuk ibadah haji dan umrah.
2.Mesir,Jordan,Syria.
3.Jepun untuk melihat ekmajuan dan disiplin rakyat Jepun.
4.Morocco(bila dah pulang Malaysia nanti=)inshaAllah)

FOUR FAVOURITE DRINKS
1.Susu (amat penting memandangkan Morocco kebanyakkanya adalah berhawa dingin)
2.Raib(yogurt Morocco)
3.Sky Juice
4.Kopi

FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR BEG
1.AlQuran kecil
2.Duit(adalah sedirham dua:P)
3.Kad pelajar dan pengenalan diri( amat penting,nanti kena tangkap~)
4.Kitab kecil bahasa arab.(konon2 nak baca waktu lapang, kononlah:P)

FOUR FAVAOURITE COLOURS
1.Purple
2.Pink
3.Blue
4.Hitam

TOP FOUR HANGOUTS
1.Taman dan Pantai Bouhlal berhampiran rumah di Morocco.
2.Suwaiqah , tempat membeli belah terkemuka di Rabat, Morocco.
3.Pantai Morib, Malaysia.
4.Di rumahku, syurgaku.

TOP FOUR YOU LOVE SO MUCH
1.Allah dan Rasulnya
2.Ibu, Ayah, kak long, abang ngah, abang cik, adiku farhana, adikku fatin, adik bongsu ku Syafiq dan saudara mara, heyksmh
3.Rakan-rakan dan guru-guru sekolah juga rakan-rakan alam maya.
4.Housemate VJ & Himayatul lu'luah juga rakan-rakan seperjuangan di Maghribi.
nak tambah lagi, teman-teman arab sekelas dan pensyarah di universiti yang amat-amat baik hati dan rajin membantu.

TOP FOUR THINGS SPECIAL TO YOU
1.Nikmat Iman dan Islam
2.Laptop pemberian kak long
3.Handphone pemberian abg cik
4.MP3 pemberian ayah.
(juga barang2 pemberian adikku Farah shomel,syukran;))

TOP FOUR WHO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY
1.YATIII. Sahabat baik di Jordan
2.Datuk.RAS
3.Para pengunjung yang berminat
4.Muslimin&Muslimat sekalian.

TOP FOUR REASON WHY YOU ANSWER THIS SURVEY
1.sebagai menghargai permintaan tag yang telah diberi.
2.Untuk mengupdate blog, jerana tak ada idea nak update.:P
3.Untuk orang lain lebih mengenali diri saya.

4.Untuk saya lebih mengenali diri saya sendiri.


Alhamdulillah..selesai..Update pun blog saya ini:P

9 comments:

IsLamiC_GulRz said...

saya org pertama huhu=) salam kak... ape khabr?? lme x dgr cite akak kunjungi lah blog sye (http://irah-srikandi.blogspot.com/)

sesape jer said...

kak, tak aci btl adik sy yg sorg nih. dpt wat blog yg cantik tak wi tahu org pun. mrh dy skit kak. hish.. ape nih.takpe2, sbg kkk kt kene mengalah kan kak(hehe..padahal mmg tak pandai nak wat pun n mls nak wat background mase2 genting camni).
ok, salam rindu di angin lalu

.:NurTaQwa88:. said...

Isalmic gurlz: waalaikumsalam ya ukhti habibah,tahniah2,dia jd org pertama la.:P sukanya akak:P

alhmdulillah akak sht, inshaAllah, akak akan kunjungi..nantikan kedtgn akak ya..:P

sesape jer:
hihi,blog sumaiyyah pun lawa tau.. takpe..yg penting isinya k..
bagus,jgn mengalah k..nnt ada ms akak bntu awak makeup blog yu k..

salam rindu dn syg di angin sepoi2 tatabahas:P bittaufik wannajah di sana;)

الوردة الشوكية said...

Assalamualaikum,
kak nisah jawab tag je skrg ni. Musim ke kak? :P Apa kata akak pula yang buat tag suh orang jawab :P

^_^

IsLamiC_GulRz said...

sye nak jgk bljr..huhu =)..

.:NurTaQwa88:. said...

wardah jamilah helwah(memandai je tukr nick org.hihi): hi,itulah,musim tag agaknya.mungkin sbb akhowat2 maghribi dh ramai ada blog,jd sesi tag mengetag pun mula berleluasa di sini.:P

ha,awk cdgkan..jd awklah mngsanya y pertama akan di tag oleh akak.kui2 tunggu~:P

islamic_gurlz: ya ukhti habibah, nanti akak ajr awk sekali ya.nnt kita buat date bila kita nk makeover blog awk tu k;)dh cntik dh tu syg eh..:P

eh,akak hr tu ke blog awk tp tk blh komen la.knp ya.huuh

IsLamiC_GulRz said...

sye pun x thu knp??? mcm ane nak wat??? kte x thu ni???

.:NurTaQwa88:. said...

alahai,siannya adikku seorang ini..nnt kita chat lps tu sama2 kita atasi masalah ni k..sblm tu,awk chek dulu di bahagian setting dan lain2 k..jgn trsilap tekan pula k,.;)

IsLamiC_GulRz said...

k... tp kne bljr mggu dpn la.. sbb ari ni kmi ade mukhayyam.... msti penat..huhu =)... tp nak wat ganekan, nme pun mukhayyam... doakan lah agr kmpuln kmi mng.. sbb kmi sumenye bdk form2 blaka... huhu..kami sahut cabaran